Puhelinnumero, Kimmo Karhula, Yksiköiden johtaja

050 376 7937

Sähköpostiosoite

kimmo.karhula@sijaishuolto.fi

Laabanin toinen perustajista: Sanna Lundgren, valittiin edustajaksi Suomen Yrittäjien sosiaali- ja terveysvaliokuntaan.

Olen saanut kunnian tulla valituksi Suomen Yrittäjien sosiaali- ja terveysvaliokuntaan. Edustan siellä paitsi Laabania myös Valtakunnallinen Lastensuojelu VaLaSu ry:tä seuraavat 2 vuotta.

Elämme jännittäviä aikoja soteuudistuksen ja tulevien aluevaalien alla. Myös pienten sijaishuollon toimijoiden tulee olla nyt hereillä. Tärkeä kysymys kaudellani on: Miten lastensuojelun ja sijaishuollon tarpeessa olevat lapset saavat palvelua ja ennen kaikkea laadukasta palvelua jatkossakin?

Sotelakiin on kirjattu, että julkisen sektorin tulee tuottaa myös sijaishuollon palveluita. Tällä hetkellä ulkoistukset ovat noin 45-95%/hyvinvointialue sijaishuollon saralla. Toisaalta tahtotila on myös monituottajamallissa. Tulen ajamaan valtakunnallisesti yhdenmukaista kustannuslaskennan mallia, jolla voidaan tasavertaistaa julkinen, yksityinen ja kolmas sektori. Näin saadaan aitoa ja oikeaa tietoa siitä, mitä mikäkin maksaa ja ennen kaikkea, mitä laatu sijaishuollossa maksaa.

Meillä Laabanissa on myös tärkeää, että jatkossakin kaiken kokoiset toimijat ovat tervetulleita kilpailemaan. Aion pitää esillä erityisesti pienten sijaishuollon toimijoiden roolia laatua tuottavina yksiköinä.

Henkilöstötilanne on haastava paitsi meillä sijaishuollossa myös koko sotealalla. Yritän viedä eteenpäin tahtotilaa lisätä koulutuspaikkoja ja erityisesti sijaishuollon saralla koulutusvaateiden   ja itse sijaishuoltoon tähtäävän koulutuksen uudistamista.

Paljon on tekemistä. Sijaishuollon tarpeessa olevat lapset ansaitsevat kuitenkin parasta ja me olemme ne aikuiset, jotka ajamme heidän asiaansa.

Ihanaa ja rauhallista joulua kaikille!

Sanna Lundgren

Suositellut julkaisut